Fisherman's Flat

With controlled costs and minimal areas, this apartment located in a construction area neighbourhood revealed it’s true dimension in a renovation where less, is actually more.

“Less is only more where more is no good.”

 

– Frank Lloyd Wright

Less is More – Exercise on a small scale.

The challenge was to transform an apartment inserted in a building in a construction area with controlled costs and minimal areas, in a space that was a response to the contemporary experience of families.

Less is More – Exercise on a small scale.

The challenge was to transform an apartment inserted in a building in a construction area with controlled costs and minimal areas, in a space that was a response to the contemporary experience of families.

Less is only more where more is no good.”

 

– Frank Lloyd Wright

The Property

The operation was meticulous and assumed with great precision. Of the three small rooms, there are now two rest areas. The new central space can be used as a living area and also for eating meals and circulation between the other spaces.

The choice of removal of part of the walls allowed to generate confrontations between different perspectives and alignments. Space begins to seem larger. All existing doors are sliding panels, assuming a gray color to become plastic elements that allow a harmonious composition and diferent scales of privacy.

The materials chosen convey the feeling of lightness and simplicity. The kitchen area is assumed to be a strictly essential element, enclosing in itself all the equipment needed for efficient use.

With a very concise but delicate attitude, it was possible to transform a space that represented a line of action very marked by the control of costs and low quality of finishes, in a new space where less turns out to be actually more.

The Details

Property size
55 sqm
Year of Renovation
2018
Rooms
2

Plans

Sketches

Like this project?

Contact us for any enquiries regarding what we can do for you.

Request Information